Skip to content Skip to footer

Miért?

Miért költözünk?

Történelmi fordulóponthoz érkeztünk. A gyülekezet fennállása óta (25 éve) bérleményekben gyűlt össze. Voltunk már sportcsarnokban, egyetemi előadóban, művelődési házban, és különböző rendezvénytermekben, egy egész nemzedék nőtt már így fel. Azonban minden közösségnek szüksége van egy saját helyre, s 2004 óta egy lakásból átalakított iroda és egy szuterén szolgálta ki a hétközi igényeinket. Ezt már a gyülekezet kinőtte.

Nagyobb hely kell az ifjúságnak, s mivel a „piactér” eltolódott az internet irányába, a szükséges tartalmak gyártáshoz is stúdiókra volna szükség, nem szólva a gyülekezetben levő rengeteg tehetséges zenészről és énekesről, akik saját dalaikat és műveiket itt készíthetnék el. De helyre van szükségünk ahhoz is, hogy a gyülekezet és a közösség számára fontos képzéseket, összejöveteleket, kiscsoportokat megtarthassuk.

Szerepet játszott a döntésünkben az is, hogy a bérleti lehetőségek egyfelől nagyon megdrágultak, másfelől bizonytalanná váltak a jelen bel- és világpolitikai helyzetben. A saját hely lehetőséget biztosítana arra, hogy fejlesszük a gyermekszolgálatot, amely ma az állandó építési és bontási kényszer miatt spártai körülmények között működik, és tehermentesítsük a technikusainkat is, akik szintén minden vasárnap építenek és bontanak.

Miközben egy nagyobb közösségi helyet kerestünk, találtunk egy olyan eladó épületet, amely a gyülekezet mindhárom fontos funkcióját betöltheti: van hely benne a nagy összejöveteleknek, a kisebb (pl. ifjúsági) alkalmaknak, a közös étkezésnek, és az iroda és szeminárium funkcióknak is, s mindez egyetlen épületben. A zuglói városközponthoz közel fekszik, jól megközelíthető, jó állapotban levő és kedvező áru ipari ingatlan. S bár a vételár meghaladja az eredeti elképzelésünket, bízunk benne, hogy a 25 év befektetése, a közösség mérete, és a gyülekezet szolgálatát élvezők és támogatók összefogása szerte az országban és a világon, lehetővé teszi számunkra, hogy a vételhez és a felújításhoz szükséges összeget elő tudjuk teremteni, és a közösség élete az Úr Jézus és mennyei Atyánk áldásával új szakaszba léphessen.

Az új helynek egyelőre nem adtunk nevet, így a legfontosabb funkciójáról csak így emlegetjük „BpA közösségi tér”. Azt reméljük, hogy ezen a helyen a hívők közösségben lehetnek Istennel, a Menny áldásaival, egymással és azokkal a felebarátaikkal is, akik érdeklődnek az Evangélium általunk képviselt üzenet iránt, s a hely nem csak egyetlen felekezet tagjait szolgálja majd ki, hanem sok gyülekezet, sok tagjának jelenti majd a közösség, a szabadulás, gyógyulás és épülés helyét.

allo

Hogyan tudom támogatni?

Utalással


Az ingatlanvásárlásra elkülönített számla száma:
10918001-00000009-95530083

Külföldről


(Budapesti Autonóm Gyülekezet, H-1078 Budapest, Murányi utca 61. fsz.1)

Swift: BACXHUHB

Iban: HU93 1091 8001 0000 0009 9553 0083

Készpénzben

 

Gyülekezeti alkalmak alatt külön boritékban vagy a gyülekezeti irodában

Mit nyerünk?

Én házam az én váram

A saját helyen a magunk urai lehetünk, kevésbé érintik a politikai és társadalmi változások és az árak elszabadulása. Nem utolsó sorban otthonosabbá tehetjük a helyet a magunk számára, ha nem kell állandóan építeni és bontani, ami mindent szükségszerűen ideiglenessé tesz.

Saját időbeosztás

A vándor élet szépségei mellett számos hátulütője van: helyben és időben korlátozottak vagyunk, nem akkor tartunk összejöveteleket, amikor akarunk, hanem mindent egyeztetni kell a bárbeadóval. Az állandó és saját tulajdonú hely lehetővé teszi, hogy akkor tartsunk hosszabb vagy akár többnapos rendezvényt, amikor ennek szükségét érezzük, s ne kelljen ehhez hónapokra előre tervezni.

Ifi birodalom

Az ifi korosztály különösen kedveli az együtt létet („lógást”), és itt lehetőségük van arra, hogy ezt védett helyen és „értelmesen” tegyék, ne céltalanul. Az új épületben az ifjúságnak saját „birodalma” lehet, amelyet hét közben is használhat.

Studiók

Az online jelenlét és a gyülekezetben levő sok zenei tehetség kiaknázáshoz és fejlesztéséhez saját video- és hangstúdióra, próbatermekre van szükség, hogy a felvételek a kor elvárásainak megfelelő minőségben készülhessenek el.

Gyerekszolgálat

Egy állandó hely lehetőséget ad arra, hogy a különböző korosztályú gyermekeknek olyan termeket rendezzünk be, amelyek állandó dekorációval, a szükséges eszközökkel az ő igényeikre vannak kialakítva.

Közösség építés

A hívők kedvelik egymás társaságát, szívesen maradnak együtt még az összejövetelek után is, ami a bérleményekben nem mindig lehetséges. Az új gyülekezeti ház alkalmat adhat a találkozásokra, közös étkezésekre, és azzal, hogy a hétvégi és hétközi rendezvények egy és ugyanazon helyre kerülnek hosszútávon, biztosíthatja, hogy a költözések, hely- és időpontváltozások ne bizonytalanítsák el az embereket abban, hogy most hová is kell menni. Az épület minden napján lehet majd ott hívőket találni, és bármikor is megyünk oda, biztosak lehetünk benne, hogy lesz valamilyen hasznos program, vagy időtöltési lehetőség.

Hol találsz meg minket?

Istentiszteletek:

Vasárnap 10:00
Up rendezvénytér
Budapest, 1042
Szent István tér 13-14,
2. emelet

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

info@bpa.hu